Banner Uilhoorn & Fritse
 

Rechtsgebieden: Mag ik deze stoelendans van u?

Niet alleen in tijden van economische crisis is het goed om te bedenken of een bepaalde afdeling aan verandering toe is en of wellicht bepaalde functies kunnen komen te vervallen. Als werkgever houdt u graag de beste werknemers in dienst en daarvoor kan de stoelendansmethode worden ingezet. Bij dit oudhollandse spel heeft iedere deelnemer aan het begin een stoel, en verdwijnen er iedere ronde stoelen en deelnemers totdat de beste deelnemer overblijft.

 

Normaal gesproken moet bij bedrijfseconomisch ontslag het afspiegelingsbeginsel worden toegepast. Per functiegroep en leeftijdscategorie wordt vastgesteld welke werknemer met het kortste dienstverband voor ontslag in aanmerking komt. Daarbij wordt dus niet naar de kwaliteit gekeken.

 

Op zich staat het een ondernemer vrij om zijn onderneming zo in te richten als het hem het beste uitkomt. Een ondernemer kan besluiten om een hele functiegroep te laten vervallen en een nieuwe functiegroep te maken. De medewerkers waarvan de functie vervalt kunnen solliciteren naar de nieuwe functie.

 

Uit rechterlijke uitspraken blijkt dat dit toelaatbaar wordt gevonden als aan bepaalde vereisten is voldaan: de oude en de nieuwe functie moeten niet uitwisselbaar zijn, de werkgever moet zich voldoende inspannen voor herplaatsing in een passende functie en een zo objectief en zorgvuldig mogelijk selectiesysteem hanteren.

 

Raadzaam kan het zijn in overleg te treden met de Ondernemingsraad en een assessmentbureau in te schakelen om de geschiktheid van de werknemer voor de nieuwe functie te laten vaststellen. Uiteraard kunnen wij u ook op dit punt juridisch advies geven.

 

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

Terug naar rechtsgebieden

 

  • Gij zult geen zieken ontslaan. Ontslagverzoek wegens ziekte zal voor de rechter geen stand houden.


    Artikel van Conny Fritse in: "ArboRendement" 2012-8

Nieuws »

Meenemen product over de houdbaarheidsdatum; reden voor ontslag?

De rechter moet een oordeel geven over een zogeheten bagatel-delict; het door...

19-05-2017

Lees meer »

"Baggeraar Boskalis schrapt 230 banen op hoofdkantoor in Papendrecht".

Bericht uit het FD Het Financieele Dagblad van 16 mei 2017.

17-05-2017

Lees meer »

Mag een werkgever het dragen van een hoofddoek verbieden?

Het begrip 'een wezenlijk en bepalend beroepsvereiste' verwijst naar een objectief vereiste...

01-05-2017

Lees meer »
Bekijk het nieuwsarchief

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief