Banner Uilhoorn & Fritse
 

Bezoek aan gok en seks websites leidt tot einde arbeidsovereenkomst

02-10-2012


Een werknemer - ondersteuner ICT - bij een hogeschool bezoekt tijdens werktijd gok- en sekssites. De werkgever is van mening dat de werknemer in strijd handelt met het ICT-reglement en dat de arbeidsovereenkomst tot een einde moet komen. De kantonrechter voldoet aan het verzoek van de werkgever en ontbindt de arbeidsovereenkomst wegens een dringende reden.


De werknemer is sinds 1 november 1998 bij de hogeschool in dienst. Uit een onderzoek door een recherchebureau is gebleken dat de werknemer tijdens werktijd diverse gok- en sekssites vanaf meerdere computers heeft bezocht. In een periode van 5 maanden zijn via 4 computers gedurende 485 minuten sekssites bezocht en is 7500 keer een pokerspel gespeeld. De werknemer is bekend met het ICT-reglement waarin o.a. is bepaald dat het niet is toegestaan pornografische websites te bezoeken.

 

De werknemer ontkent poker te hebben gespeeld want dat zou ook te veel tijd kosten. Wel wordt erkend dat weddenschappen zijn geplaatst op voetbaluitslagen. Privégebruik van internet zou door de werkgever ondanks het reglement oogluikend bij alle werknemers worden toegestaan. De kantonrechter ontbindt de arbeidsovereenkomst omdat de werknemer willens en wetens het ICT-reglement heeft overtreden door tijdens werktijd veelvuldig en structureel websites te bezoeken die niet werk gerelateerd zijn. Bovendien zijn de websites van een dusdanige bijzondere aard dat de werknemer het bezoek daarvan tijdens werktijd had moeten laten.

 

Tip: Om tijdens werktijd overmatig privégebruik van internet in te dammen is het te overwegen een 'Protocol elektronische informatie - en communicatiemiddelen' op te stellen.

 

Bron: Rechtbank Arnhem, 27 maart 2012, LJN: BW0238

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten  

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief