Banner Uilhoorn & Fritse
 

Kamer voor e-dienstverlening UWV

24-02-2012


Coalitiepartijen VVD en CDA, en gedoogpartij PVV zijn voor een wetswijziging waarmee het UWV voornamelijk digitaal gaat communiceren met werkzoekenden. Hierdoor wordt de dienstverlening aan werkgevers verder gestructureerd.

 

Dat bleek op 16 februari 2012 tijdens een Kamerdebat over het voorstel van minister Kamp en staatssecretaris De Krom van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Door de pijlen vooral op digitale dienstverlening te richten, kan er fors bezuinigd worden op het UWV, dat deze kabinetsperiode ruim een half miljard euro moet besparen. Door werkzoekenden vooral via internet contact met het UWV te laten houden, kan de uitkeringsinstantie in het personeelsbestand snijden. Het budget dat overblijft, wordt vooral gebruikt voor het contact met werkgevers. Zij kunnen straks per regio via het UWV zoeken naar personeel.

 

Ondanks bewaren en twijfels, ook bij CDA en PVV, heeft het VVD-tweetal op SZW dus een meerderheid voor de plannen weten te vinden. Wel zijn er zorgen over het ICT-project zelf. De PVV en de PvdA wezen erop dat de ‘track record' van het UWV bij ICT-projecten niet zo best is. Het CDA mist een langetermijnvisie in het stuk en wil dat er meer nadruk op scholing gelegd wordt. Door scholing is de kans groot dat werkzoekenden door hun werkgever makkelijk van baan naar baan wordt begeleid zonder in de tussentijd werkloos te geraken en dus een beroep te doen op het UWV.

 

Bron: SCOnline.nl

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief