Banner Uilhoorn & Fritse
 

Werknemer ontslagen wegens liefdesrelatie met vriendin van collega

20-01-2012


Werkgever is een kleine onderneming die zich bezighoudt met orgelbouw. De werknemer gaat een liefdesrelatie aan met de vriendin van een collega. De werkgever en de andere werknemers zien de terugkeer van de werknemer op de werkvloer niet zitten. De werknemer vindt dat het een privéaangelegenheid is waar de werkgever zich niet mee moet bemoeien. De werkgever verzoekt de rechter desondanks om ontbinding van de overeenkomst.

 

Privéaangelegenheid

De rechter oordeelt dat deze liefdesrelatie als een privéaangelegenheid moet worden aangemerkt. De werknemer heeft hiermee wel het risico genomen dat deze privéomstandigheid gevolgen zou krijgen voor de arbeidsrelatie met de werkgever. De werkgever verlangt naar zeer goede collegiale verhoudingen om de specialistische werkzaamheden op het door haar gewenste niveau te kunnen uitvoeren. Dat is het goed recht van werkgever maar dat betekent ook dat de werkgever het risico draagt dat een privégebeurtenis gevolgen heeft voor de arbeidsrelatie.

 

Verstoorde arbeidsrelatie

De ontstane situatie is buitengewoon ongelukkig maar hiervan valt volgens de rechter werkgever noch werknemer een verwijt te maken. De werknemer had hoogstens kunnen proberen om 'on speaking terms' met de collega's te komen en te blijven. De rechter ontbindt de arbeidsovereenkomst en kent aan de werknemer een beëindigingvergoeding van EUR 3.500,00 toe op basis van C=1.

 

Tip: In een arbeidsreglement  kan een meldingsplicht worden opgenomen ten aanzien van affectieve relaties tussen werknemers op de werkvloer of met werknemers bij concurrerende ondernemingen.

 

bronRechtbank Haarlem, sector kanton, 21 december 2011, LJN BU9411

 

Meer informatie: Jessica Hartkoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten.

 

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief