Banner Uilhoorn & Fritse
 

4 van de 10 ondernemingen verwachten personeelssanering in 2012

19-12-2011


Het onderzoek zou aantonen dat ook in 2012 saneringen in het personeelsbestand aan de orde van de dag zijn. Veertig procent van de ondervraagde organisaties geeft dit aan. Met name grotere organisaties met een omvang vanaf 1.000 medewerkers verwachten te moeten ingrijpen in hun personeelsbestand. Dit geldt voor ruim 55 procent van deze bedrijven. Hoewel deze ontwikkeling in het MKB minder verstrekkende gevolgen heeft - 15 procent van de bedrijven met minder dan 250 medewerkers verwacht volgend jaar te moeten saneren - is sprake van grote verschillen tussen branches. Bijna drie kwart van de bedrijven in de financiële dienstverlening voorspelt dat in deze sector gesaneerd gaat worden. Dit geldt voor de helft van de organisaties in de publieke sector.

 

Bron: De conclusies staan in versie 2011 van de jaarlijkse Interim Index, een periodiek onderzoek naar ontwikkelingen en veranderingen in de markt voor tijdelijk management.

 

Tip: Overweegt ook u in 2012 te gaan reorganiseren, neem dan contact met ons op. Wij hebben ruime ervaring met reorganisaties zoals het opstellen van reorganisatieplannen, sociale plannen, overleg en adviestrajecten met o.a. Ondernemingsraden.

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief