Banner Uilhoorn & Fritse
 

Als werkgever de kosten rechtsbijstand vergoeden? Let op de werkkostenregeling!

31-03-2015


Inmiddels zal bij alle werkgevers zijn doorgedrongen dat gebruikmaking van de werkkostenregeling (wkr) per 1 januari 2015 verplicht is gesteld. Deze regeling is ook van invloed op de vergoeding van kosten voor rechtsbijstand, bijvoorbeeld in geval van ontslag door middel van een vaststellingsovereenkomst.

 

De werkkostenregeling houdt, om kort te gaan, in dat u als werkgever maximaal 1,2 procent van uw totale fiscale loon mag besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Het resultaat van dit percentage wordt de vrije ruimte genoemd. Al datgene wat boven de vrije ruimte uitstijgt wordt belast met een eindheffing van loonbelasting ter hoogte van 80 procent.  

 

Een vergoeding van kosten voor rechtsbijstand valt onder het loonbegrip. (zie Handboek loonheffingen 2015; stap 4: Bepalen wat bij loon hoort) De werkkostenregeling sluit hierbij aan. Dat betekent dat de kosten alleen onbelast kunnen worden vergoed in het geval dat deze kunnen  worden ondergebracht in de vrije ruimte. Mocht de vrije ruimte al zijn benut dan zal er een 80 procent eindheffing zijn verschuldigd.

 

Al met al zal dit er toe leiden dat de kosten voor het vergoeden van kosten voor rechtsbijstand in de meeste gevallen toenemen. In het geval dat bij ontslag van een werknemer kan dit bijvoorbeeld als volgt uitpakken:

 

  • een vergoeding van EUR 1500,- is opgenomen in de beëindigingsovereenkomst, ten behoeve van kosten rechtsbijstand;
  •  de vrije ruimte is volledig benut;
  •  de extra eindheffing van 80 procent is verschuldigd, in dit voorbeeld totaal:  EUR 1200,-
  • De totale kosten komen dus neer op een bedrag van EUR 2700,-.

 

Het apart opnemen van de vergoeding van kosten voor rechtsbijstand is door de werkkostenregeling dus opvallend minder aantrekkelijk geworden wanneer de vrije ruimte van de werknemer reeds is benut. Een oplossing hiervoor zou kunnen zijn om de vergoeding van kosten voor rechtsbijstand deel uit te laten maken van de overeengekomen beëindigingsvergoeding.

 

Leonard van der Leeden

 

(Juridische medewerker bij) Uilhoorn & Fritse advocaten

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief