Banner Uilhoorn & Fritse
 

Beloning commissariaten stijgt

20-11-2011


Het maximeren van het aantal commissariaten per 1 januari 2012 is volgens mevrouw B. Baarsma (SEO Economisch onderzoek) schadelijk en kostbaar.

 

De animo van veelgevraagde, ervaren commissarissen voor de minder goed betaalde commissariaten zal volgens haar afnemen. Dit zou vooral ten koste gaan van de kwaliteit van het toezicht in de zorg en het onderwijs.

 

De beloning van commissariaten zal stijgen in een poging om de commissarissen te binden.

 

Zij verwacht tevens dat nieuwe organisatiestructuren zullen worden bedacht die wel ervaren krachten aan boord houdt. Zo zouden Raden van Advies gecreëerd kunnen worden naast de Raden van Toezicht, waarbij de Raad van Toezicht bestaat uit een deelverzameling van de Raad van Advies en waarbij de besluiten in feite in de Raad van Advies zijn genomen.

 

Een andere uitvalsroute verloopt via het buitenland. Deze commissariaten tellen volgens de wet niet mee.

 

De heer J. Kamminga (scheidend voorzitter FME) laat het FD weten dat door commissarissen wordt overwogen om zich in te schrijven als commissaris van de buitenlandse dochter van de Nederlandse onderneming.

 

Bronnen: NRC "Beperk het aantal commissariaten niet", p. 3, en FD "Commissaris kiest nu voor 'buitenlandroute', p.1, 14 november 2011.

 

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief