Banner Uilhoorn & Fritse
 

Is een derde toegang geven tot een laptop toegestaan?

16-11-2011


Een werknemer heeft een derde toegestaan om in te loggen op een aan zijn werkgever toebehorende laptop. De bestanden op deze laptop vallen volgens de werkgever echter onder de geheimhoudingsplicht van de werknemer. De werkgever vraagt de rechter de arbeidsovereenkomst te ontbinden.

 

Geheimhouding

Naast schending van de geheimhoudingsplicht heeft de werkgever ook aangevoerd dat de werknemer alle bestanden van de laptop heeft gewist, waardoor waardevolle informatie is verwijderd. Hierdoor bestaat bij de werkgever het vermoeden dat de werknemer wil voorkomen dat wordt achterhaald dat hij zich met ontoelaatbare zaken bezig houdt.

 

Beëindigingsvergoeding

Volgens de kantonrechter heeft de werknemer niet onrechtmatig gehandeld en heeft hij de gegevens pas van de laptop gewist nadat hij op non-actief was gesteld en zijn laptop moest inleveren. Bovendien mocht de werknemer de laptop ook voor privé doeleinden gebruiken. De zakelijke gegevens werden ook steeds opgeslagen op de server van de werkgever, zodat er waarschijnlijk niets is verdwenen.  Op grond van de verstoorde arbeidsverhouding wordt de arbeidsovereenkomst ontbonden. De werkgever moet zijn werknemer een vergoeding betalen met een - hoge - correctiefactor van C=1,5.  De werknemer vordert ook een vergoeding voor het in stand houden van het concurrentiebeding. Deze vordering wordt afgewezen omdat de werknemer zelf van mening is dat tussen partijen geen concurrentiebeding geldt.

 

Tip : Bij het bepalen van de hoogte van een beëindigingsvergoeding bij ontbinding van de arbeidsovereenkomst houdt de rechter rekening met een concurrentiebeding.  

 

Bron : Sector kanton Rechtbank Alkmaar, 10-10-2011, LJN: BT7138

 

R. Verhappen, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief