Banner Uilhoorn & Fritse
 

Ontslag op staande voet door alcoholgebruik

08-12-2013


Collega's waarschuwen de directie dat een betonmedewerker mogelijk niet nuchter op het werk is verschenen. De werknemer stemt in met het verzoek om twee verschillende alcoholtests te ondergaan. De uitkomst van de tests is voor de werkgever reden om de werknemer op staande voet te ontslaan.

 

De werknemer is sinds 30 mei 1994 bij de werkgever werkzaam. In het arbeidsreglement  staat: "het is verboden gebruik te maken van alcohol, drugs en medicijnen die o.a. de prestaties van het werk nadelig beïnvloeden, zowel tijdens als korte tijd voor aanvang van het werk. Overtredingen kunnen aanleiding zijn tot het beëindigen van het dienstverband." Medio februari 2011 verschijnt de werknemer op het werk, waarna collega's de directie waarschuwen dat hij waarschijnlijk niet nuchter is. De uitkomst van twee alcoholtests is voor de werkgever reden om de werknemer op staande voet te ontslaan. De werknemer is eerder gewaarschuwd en is bekend met het arbeidsreglement.

 

In hoger beroep wordt geoordeeld dat alcoholgebruik niet uitsluitend te bewijzen zou zijn door middel van een bloedproef. In het civiele recht kan bewijs worden geleverd door alle middelen, tenzij de wet anders bepaalt. In eerste aanleg heeft de kantonrechter de werkgever aanvullend bewijs laten leveren omdat de werknemer betwistte alcohol te hebben gebruikt en daarmee de resultaten van de alcoholtests heeft betwist.

 

De kantonrechter heeft geoordeeld dat door nader afgelegde getuigenverklaringen in samenhang met de alcoholtests het bewijs is geleverd. Meegewogen is dat getuigen geen dranklucht bij de werknemer hebben geroken, en dat de geur van alcohol niet te verbloemen is door het gebruik van sterke aftershave, roken en/of kauwgom. Tevens is door de kantonrechter rekening gehouden met het gebruik door de werknemer van Oxazepam en medicijnen voor diabetes. De kantonrechter heeft geoordeeld dat het niet aannemelijk is dat de gedragingen van de werknemer verklaard zouden kunnen worden door een andere oorzaak dan alcoholgebruik (kort) voor aanvang van het werk. Het hof oordeelt dat het ontslag op staande voet gerechtvaardigd is gegeven.

 

Tip: Hoewel de gevolgen van een ontslag op staande voet ingrijpend zijn, kan een afweging van de persoonlijke omstandigheden tegen de aard en ernst van de dringende reden tot de slotsom leiden dat een onmiddellijke beëindiging van de arbeidsovereenkomst gerechtvaardigd is.

 

Bron: ECLI:NL:GHARL:2013:9187, Gerechtshof Arnhem-Leeuwarden, 03-12-2013

 

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief