Banner Uilhoorn & Fritse
 

Diefstal van fiets uit de hand gelopen grap?

18-04-2014


Een werknemer verplaatst bij wijze van grap na de kerstborrel de fiets van een collega. De werkgever ontslaat de werknemer op staande voet omdat van diefstal sprake zou zijn. De rechter moet in kort geding oordelen of de arbeidsovereenkomst - voor zover die nog zou bestaan - moet worden ontbonden.

 

De werknemer van 51 jaar oud is ruim 20 jaar in dienst, aanvankelijk als monteur maar inmiddels werkzaam op de autoambulance. Op vrijdag 20 december 2013 verlaat de werknemer rond 21.00 uur als een van de eersten de kerstborrel. Een collega die 30 minuten later naar huis wil komt er achter dat zijn fiets niet meer in de fietsenstalling staat. Door de werkgever worden vervolgens camerabeelden bekeken. Het personeel is er mee bekend dat een week voor de Kerst beveiligingscamera's zijn opgehangen. Op de beelden is te zien dat de eerder vertrokken werknemer de fiets uit de stalling heeft gehaald en in de verste uithoek van het bedrijfsterrein heeft verstopt. De werknemer wordt op 30 december 2013 met de beelden geconfronteerd en zegt dat het een grap was, maar wordt door de werkgever op staande voet ontslagen.

 

De kort geding rechter is van oordeel dat waarschijnlijk de situatie niet te kwalificeren valt als diefstal. De werkgever heeft de werknemer als dief te kijk gezet en daarmee de werknemer ernstig beschadigd. De werkgever had de-escalerend te werk kunnen gaan, en heeft te weinig oog gehad voor het feit dat wellicht toch sprake is geweest van een grap. De werknemer heeft groot belang bij behoud van zijn baan, omdat hij te weinig jaren in Nederland werkzaam is geweest om een volledige AOW-uitkering te kunnen krijgen. De rechter wijst het verzoek van de werkgever af.

 

Tip: Omstandigheden als aard, duur en wijze van vervulling van de dienstbetrekking, en de persoonlijke omstandigheden kunnen er toe leiden dat een ontslag op staande voet toch niet gerechtvaardigd is.

 

Bron: Rechtbank Overijssel, sector kanton, loc. Enschede, ECLI:NL:RBOVE:2014:1264

 

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief