Banner Uilhoorn & Fritse
 

Suggestieve sms'jes leiden tot verdenking diefstal

15-01-2014


Een werkgever ontslaat een werknemer op staande voet wegens verdenking van diefstal van bedrijfseigendommen. De werknemer ontkent enige betrokkenheid maar kan geen verklaring geven voor bepaalde zeer suggestieve sms-berichten die op zijn mobiele telefoon worden aangetroffen. Kan de werkgever hieruit redelijkerwijs vermoeden dat werknemer mogelijk betrokken is bij de diefstal?

 

De werknemer is sinds 2011 als oproepbasis in dienst met als functie vrachtwagenchauffeur. Bij brief van 26 augustus 2013 deelt de werkgever de werknemer mede dat hij op staande voet is ontslagen. Als reden is aangevoerd bedrijfsfraude; diefstal van twee containers, een aanhangwagen en een vrachtwagen. De diefstal heeft op drie plaatsen plaatsgevonden. De omstandigheden deden bij de werkgever vermoeden dat de diefstal met kennis van binnenuit moest zijn gepleegd.

 

De werknemers zijn gevraagd hun mobiele telefoon in te leveren. Na in eerste instantie geweigerd te hebben, geeft de werknemer alsnog zijn mobiel aan de werkgever. De telefoon is uitgelezen door de politie, nadat eerst de vernielde usb-poort is gerepareerd. De werkgever treft berichten aan met de volgende teksten: august 201: ÿ, (...) Als het goed is heb ik een grote hal waar je met vrachtwagen

naar binnen kan. 20 August 201: [F] 2041 D@ha dat is super dan gaat alles toch nog goed komen.

20 August 201: ÿ weet je dat vanavond all met die hal? dan kun je die rooje ophalen goed gevuld staat in [plaats] of [plaats] bij [B] (...). Dus de bak staat los in [plaats] en De auto leeg in [plaats]?

 

De kantonrechter oordeelt dat gelet op gedetailleerdheid van de berichten waar het gaat om de kleur van de vrachtauto, het feit dat deze auto geparkeerd stond bij [B], en dat er wordt gesproken over een losse bak en een aanhangwagen, de werkgever voldoende redenen heeft om aan te nemen dat werknemer mogelijk betrokken was bij de diefstal van eigendommen. Daarbij wordt ook meegenomen dat de werknemer voor en tijdens de zitting niets wil zeggen over de aard en strekking van de aangetroffen sms'jes.

 

Tip: Een ontslag op staande voet moet onverwijld worden gegeven. Daarvan is nog steeds sprake als na het geconstateerde feit eerst de mobiele telefoon gerepareerd moet worden, een gespecialiseerd bureau moet worden ingeschakeld om sms'jes uit te laten lezen, en naar aanleiding van de inhoud van sms'jes met de werknemer een gesprek plaats heeft, en vervolgens pas ontslag volgt.

 

Bron: Rechtbank Overijssel, 24 oktober 2013, ECLI:NL:RBOVE:2013:2566

 

Dikra Tahiri, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief