Banner Uilhoorn & Fritse
 

Beledigende e-mails reden voor ontslag?

15-01-2014


De arbeidsrelatie tussen werkgever en werknemer raakt verstoord nadat de werkgever ontdekt dat de werknemer een zeer groot aantal e-mail berichten aan een collega heeft gestuurd, waarin hij zich over een andere collega schunnig en minachtend uitlaat. De werkgever verzoekt ontbinding van de arbeidsovereenkomst van de werknemer die lid is van het Management Team.

 

De werknemer is op 1 januari 2007 in dienst getreden als functie hoofd verkoop binnendienst en is lid van het management team. Hij wordt vrijgesteld van werkzaamheden nadat in de e-mailbox van een collega een zeer groot aantal e-mailberichten van de werknemer zijn aangetroffen, waarin een andere medewerker belachelijk wordt gemaakt. "Is ma Flodder er al of zit je nog steeds alleen met die ouwe?" "Komt ze je bekend voor? Hahahahahaha!" (een foto van Ma Flodder bijgevoegd) "Met een string en dan links en rechts van die veter van die grote hompen bibbervlees. Moet er niet aan denken, hahahah."

 

In het internet en e-mail reglement is geregeld dat ter beschikking gestelde computers occasioneel voor privé gebruikt mogen worden. De werkgever verzoekt de kantonrechter tot ontbinding van de arbeidsovereenkomst.

 

De kantonrechter is van oordeel dat op grond van goed werkgeverschap eerst op een rustige wijze een gesprek met de werknemer had moeten plaatsvinden. De werknemer heeft altijd goed gefunctioneerd,  zijn e-mails zijn niet verspreid en hij was bereid het boetekleed aan te trekken. De kantonrechter is dan ook van oordeel dat een einde van de arbeidsovereenkomst niet voor de hand ligt, maar dat inmiddels een vruchtbare bodem voor verdere samenwerking ontbreekt. Dit komt voor rekening van de werkgever zodat een beéindigingsvergoeding wordt toegekend waarbij is uitgegaan van een correctiefactor (kantonrechtersformule) groter dan 1.

 

Bron: Rechtbank Gelderland, sector kanton, 10 oktober 2013, ECLI:NL:RBGEL:2013:3801

 

Dikra Tahiri, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief