Banner Uilhoorn & Fritse
 

Mag ik deze stoelendans van u?

23-12-2013


Niet alleen in tijden van economische crisis is het goed om te bedenken of een bepaalde afdeling aan verandering toe is en of wellicht bepaalde functies kunnen komen te vervallen. Als werkgever houdt u graag de beste werknemers in dienst en daarvoor kan de stoelendansmethode worden ingezet. Bij dit oudhollandse spel heeft iedere deelnemer aan het begin een stoel, en verdwijnen er iedere ronde stoelen en deelnemers totdat de beste deelnemer overblijft.

 

Normaal gesproken moet bij bedrijfseconomisch ontslag het afspiegelingsbeginsel worden toegepast. Per functiegroep en leeftijdscategorie wordt vastgesteld welke werknemer met het kortste dienstverband voor ontslag in aanmerking komt. Daarbij wordt dus niet naar de kwaliteit gekeken.

 

Op zich staat het een ondernemer vrij om zijn onderneming zo in te richten als het hem het beste uitkomt. Een ondernemer kan besluiten om een hele functiegroep te laten vervallen en een nieuwe functiegroep te maken. De medewerkers waarvan de functie vervalt kunnen solliciteren naar de nieuwe functie.

 

Uit rechterlijke uitspraken blijkt dat dit toelaatbaar wordt gevonden als aan bepaalde vereisten is voldaan: de oude en de nieuwe functie moeten niet uitwisselbaar zijn, de werkgever moet zich voldoende inspannen voor herplaatsing in een passende functie en een zo objectief en zorgvuldig mogelijk selectiesysteem hanteren.

 

Raadzaam kan het zijn in overleg te treden met de Ondernemingsraad en een assessmentbureau in te schakelen om de geschiktheid van de werknemer voor de nieuwe functie te laten vaststellen. Uiteraard kunnen wij u ook op dit punt juridisch advies geven.

 

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

 

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief