Banner Uilhoorn & Fritse
 

Workshop “De werkelijke impact van het pensioenakkoord voor uw onderneming”

30-09-2013


Zoals u waarschijnlijk wel hebt gehoord of gelezen wordt de pensioenleeftijd van overheidswege aangepast. Met ingang van 1 januari 2014 wordt de fiscale pensioenopbouw beperkt en geleidelijk stijgt de AOW-uitkering stapsgewijs naar 67 jaar.


Deze eerste fase van het pensioenakkoord betekent de meest ingrijpende wijziging van het Nederlandse pensioensysteem in jaren. De tijd die u als werkgever wordt gegund om de pensioenregeling van uw werknemers aan te passen is echter beperkt.


Niet alleen de pensioenregeling zelf moeten worden aangepast. U dient ook goed op een aantal arbeidsrechtelijke aspecten te letten. Tijdens de workshop komen zaken aan de orde zoals mag u als werkgever eenzijdig de pensioenovereenkomst met uw werknemer aanpassen. Moet de arbeidsovereenkomst worden aangepast. Wat is de rol van de Ondernemingraad?


Volledig geïnformeerd
Het is van belang dat u een zo volledig mogelijk beeld heeft van de werking van het pensioenakkoord. Wij nodigen u uit op 10 oktober 2013 om in een bijeenkomst van 2 uur uitgebreid geïnformeerd te worden over de gevolgen van het pensioenakkoord.


Sprekers
Twee sprekers zullen u ieder vanuit hun eigen vakgebied bijpraten over de impact van het pensioenakkoord voor uw onderneming.


J.F. (Jaap) van Hoek, pensioenadviseur bij Valent Pensioen- en Leven adviseurs zal u informeren over de inhoud van het pensioenakkoord en beperkt zich daarbij niet tot de eerste fase. Hij geeft u een volledig beeld van de gevolgen van het pensioenakkoord. Meer informatie over Valent Pensioen vindt u op; www.valent-pensioen.nl


J.C. (Conny) Fritse, gespecialiseerd in arbeidsrecht en partner bij Uilhoorn & Fritse Advocaten, zal u als werkgever informeren over de do's en don'ts bij het doorvoeren van wijzigingen in de arbeidsovereenkomst en/of pensioenovereenkomst. Meer informatie over Uilhoorn & Fritse Advocaten vindt u op; www.uilhoorn-fritse.nl


Checklist
Na afloop van de bijeenkomst krijgt u een aantal nuttige checklisten zodat u de situatie van uw eigen onderneming kunt beoordelen. U zult zien dat er nog wel wat werk aan de winkel is.


Agenda
Wij nodigen u graag uit op 10 oktober 2013 in het van der Valk Hotel Dordrecht. U bent welkom vanaf 15:00 uur.
15:00 uur inloop / ontvangst
15:30 uur J.F. van Hoek "Uw pensioenregeling aangepast aan het pensioenakkoord"
16:00 uur Zaaldiscussie
16:15 uur Pauze
16:30 uur J.C. Fritse "Is uw huidige arbeidsovereenkomst klaar voor het pensioenakkoord?"
17:00 uur Zaaldiscussie
17:15 uur J.C. Fritse / J.F. van Hoek "Check en beoordeel uw onderneming"
17:30 uur Afsluiting van de bijeenkomst


Wij sluiten om 17:30 uur de bijeenkomst. U bent tot 18.00 uur van harte uitgenodigd om op informele wijze onder het genot van een drankje en een hapje met de aanwezige deelnemers kennis te maken of verder van gedachten te wisselen over de werkelijke impact van het pensioenakkoord.


Deelname
Wij vernemen graag of u bij deze bijeenkomst aanwezig wilt zijn. U bent van harte welkom en wij nodigen u graag uit om ook één introducé mee te nemen.
Deelname is kosteloos wanneer u zich uiterlijk 4 oktober aanmeldt voor deelname. Dat kan door een e-mail te zenden naar;
info@uilhoorn-fritse.nl


Tot slot
Wij begroeten u graag op 10 oktober 2013. Wanneer u nog vragen of opmerkingen heeft, aarzelt u dan niet en neemt u contact met ons op!

 

Met vriendelijke groet,

Conny Fritse
Jaap van Hoek

 

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief