Banner Uilhoorn & Fritse
 

Werknemer verzoekt einde arbeidsovereenkomst wegens schelden door werkgever

15-07-2013


Een werknemer in dienst bij een dancefeest organisatie verzoekt de rechter om ontbinding van de arbeidsovereenkomst. In plaats van waardering voor werken onder oplopende druk wordt werknemer onheus bejegend en geschoffeerd. Volgens de werkgever zijn de omgangsvormen binnen de onderneming echter confronterend en tamelijk direct.

 

De werknemer is 8 jaar in dienst als media-marketing manager. De werkgever erkent dat de werkdruk is toegenomen maar dat het takenpakket gelijk is gebleven. Door de werknemer worden ter onderbouwing van zijn stellingen enkele e-mails overgelegd die de directeur aan hem heeft gezonden. In de e-mails worden scheld- en schuttingwoorden gebruikt zoals: "What the fuck denk jij wel niet", "Idiood", "fucking artwork", en "ik ben enorm boos en gefucked, prutser".

 

Denigrerend en schofferend

De kantonrechter is van oordeel dat de vorm van benadering niet zoals de werkgever stelt 'confronterend en tamelijk direct' is, maar denigrerend en schofferend. Dat deze wijze van communicatie binnen de onderneming normaal is, is niet gebleken. Ook tijdens de periode waarin de werknemer ziek was heeft de werkgever nog getracht van alles van de werknemer gedaan te krijgen. Toen dat niet meer ging heeft de werkgever onmiddellijk de auto en de laptop teruggevorderd en in het ziekteproces verder niets meer van zich laten horen. De rechter neemt de werkgever de bejegening zeer kwalijk en ontbindt de arbeidsovereenkomst waarbij aan de werknemer een vergoeding wordt toegekend op basis van de kantonrechtersformule met een hoge correctiefactor van 2.

 

Tip: Het denigrerend en schofferend communiceren met werknemers kan een werkgever zeer kwalijk worden genomen en leiden tot een hoge beëindigingsvergoeding.

 

Rechtbank Amsterdam, sector kanton, 14 mei 2013, LJN: CA0080.

 

Mark Uilhoorn

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief