Banner Uilhoorn & Fritse
 

He luie hond, lig je nog te slapen?

08-07-2013


Bedreigingen en beledigingen op voicemail reden voor ontslag.

 

Werkneemster laat door middel van een voicemailbericht weten ontslag te nemen maar ontkent dit later. Bedreigende en beledigende taal in meerdere voicemailberichten zijn voor kantonrechter reden om de arbeidsovereenkomst te ontbinden zonder een vergoeding aan de werkneemster toe te kennen.

 

De werkneemster is ruim twee jaar werkzaam als schoonmaakmedewerkster als zij haar werkgeefster in een voicemail laat weten ontslag te nemen. Naast het verzoek om de vakantiedagen en snipperuren uit te betalen laat de werkneemster zich bovendien bedreigend en beledigend uit. Dit laatste gebeurt in voicemailberichten met zowel de voorvrouw als de leidinggevende. De werkneemster was al eerder voor onacceptabel taalgebruik tot de orde geroepen.

 

Voicemailbericht aan leidinggevende: "Ja Ike Jet met mij. Euh. Ik heb twee dingen, wil je zorgen dat er maandag of dinsdag op mijn bankrekening staat, mijn vakantiegeld, mijn snipperuren en de hele kankerpleuriszooi mikmak achteraf. En er is nog een probleem. Er loopt daar een kip rond die ik een halfjaar verzorgd heb. Ja. Dieren is mijn alles, dus godverdomme zorg daarvoor, zorg dat daar een weet ik wat komt en zorg ervoor dat die kip wordt gehaald, anders verkoop ik je er een op je kankerbek. Zo simpel is dit, dit zijn maar twee dingetjes wat ik wil en zorg ervoor dat dat gebeurt. En ik kom je nog wel eens tegen, toedeloe, goodbye."

 

Voicemailbericht aan voorvrouw: "He luie hond, lig je nog te slapen? Ja met mij hoor, loempia. Hey ik weet je te vinden, ik weet waar je bent. Dus oké van mij zijn jullie nog niet af. Hè, hysterisch kankerwijf hysterische pleuris hoer.".

 

De voicemailberichten zijn dermate beledigend en bedreigend dat ze een ontslag op staande voet zouden rechtvaardigen. De werkgeefster dient een verzoek in om de arbeidsovereenkomst te laten ontbinden omdat de werkneemster heeft betwist dat zij zelf haar arbeidsovereenkomst heeft opgezegd. De rechter komt aan het verzoek van de werkgeefster tegemoet. Volgens de rechter is het aannemelijk dat de arbeidsrelatie duurzaam is verstoord en er geen vruchtbare samenwerking meer mogelijk is. De arbeidsovereenkomst wordt ontbonden zonder dat aan de werkneemster een vergoeding wordt toegekend omdat de werkneemster de ontstane verstoorde arbeidsrelatie wordt verweten.

 

Tip: Het is raadzaam om de door een werknemer gedane mondelinge opzegging van de arbeidsovereenkomst schriftelijk te bevestigen en de werknemer daarvoor te laten tekenen.

 

Bron: Kantonrechter Leeuwarden, 6 juni 2008, JAR 2008, 176.

 

Mark Uilhoorn, Uilhoorn & Fritse Advocaten

September 2008

 

 

 

« Nieuwsoverzicht

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief