Banner Uilhoorn & Fritse
 

W.T.M. (Mark) Uilhoorn

Erasmus Universiteit Rotterdam; studie en werk

Mark Uilhoorn studeerde in 1993 af aan de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR). Aansluitend werkte hij gedurende vijf jaar als wetenschappelijk onderzoeker bij het Instituut voor Milieuschade aan de juridische faculteit van de EUR. Naast het verrichten van juridisch onderzoek en schrijven van adviezen voor advocatenkantoren en overheden, heeft hij privaatrechtelijk onderwijs gegeven en artikelen gepubliceerd.

 

Werkgeversorganisatie betaald voetbal

Daarna heeft hij enkele jaren gewerkt bij werkgeversorganisatie de Nederlandse Federatie van betaald voetbalorganisaties te Rotterdam (FBO). De werkzaamheden bestonden vooral uit het adviseren aan de Nederlandse betaald voetbalclubs over het arbeidsrecht en ontslagrecht, en het voeren van arbeidsrechtelijke procedures (o.a arbitrage).

 

Advocaat

Vanaf 1999 tot 2005 is hij werkzaam geweest als advocaat bij middelgrote advocatenkantoren in Amsterdam en Dordrecht. Hij richt zich als advocaat op het ondernemingsrecht voor het MKB en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het ontslagrecht. In 2005 heeft Mark Uilhoorn de specialistische Postacademische Leergang Arbeidsrecht (PALA) met succes gevolgd. Met advocaat Conny Fritse is hij oprichter van Uilhoorn & Fritse Advocaten te Dordrecht.

 

Kennisdeling / expert

Voor o.a. de emailnieuwsbrief 'E-zine Arbeidsrecht' van HR Praktijk (WEKA Uitgeverij) levert hij regelmatig bijdragen met actueel commentaar op ontwikkelingen in het arbeidsrecht en het ontslagrecht.

 

Specialistenverenigingen

Mark Uilhoorn is o.a. lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN), de Vereniging Rotterdamse Arbeidsrecht Advocaten (VRAA), de Vereniging voor Arbeidsrecht (VVA), en de Vereniging voor Sport en Recht (VSR).

 

Andere bezigheden

Hij is maatschappelijk actief o.a. sinds september 2006 als secretaris van de Stichting Vrienden van het Albert Schweitzer Ziekenhuis te Dordrecht, in de periode 2009 t/m 2013 lid van de Raad van Toezicht Stichting Speciaal Onderwijs Drechtsteden e.o. (SPON), en in 2013/2014 burgerraadslid voor D66 bij de gemeente Dordrecht.

 

uilhoorn@uilhoorn-fritse.nl Tel.: 078-6392060 Fax: 078-6310673

 

Terug naar Advocaten

  • Gij zult geen zieken ontslaan. Ontslagverzoek wegens ziekte zal voor de rechter geen stand houden.


    Artikel van Conny Fritse in: "ArboRendement" 2012-8

Nieuws »

Blauwe vinkjes op de werkvloer: de reikwijdte van privacy

Een bericht sturen via WhatsApp op het werk is iets...

19-01-2018

Lees meer »

Bagatel delict: meenemen vier plantjes van tuincentrum ontslag op staande voet of persoonlijke omstandigheden?

Een werknemer in dienst op grond van de Wet Sociale Werkvoorzieningen (WSW)...

19-11-2017

Lees meer »

Sinterklaas: 'sexy meisjes' #metoo

Het grootste kinderfeest vindt nog steeds plaats op 5 december. Los van...

10-11-2017

Lees meer »
Bekijk het nieuwsarchief

 

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief